In album: Wheelpoint NL

Share album

Velgen Tesla Model 3 https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/tesla/model-3

De stappen die je moet nemen om velgen te wisselen

De stappen die je moet nemen om velgen te wisselen Wheelpoint NL
Om velgen te plaatsen dien je de auto op te krikken. Om de velgbouten los te draaien gebruik je een kruis of elektrische sleutel. Haal vervolgens simpelweg de velgen van de auto en zet de andere velgen onder de auto. Als de velg juist zit draai je de bouten losjes aan. Draai nu één bout volledig aan (handvast + een halve slag, elektrisch vast tot stop). Draai daarna de meest tegenover liggende bout vast. Een auto heeft soms vijf bouten, recht tegenover kan dan niet, maar pak een van de meest ver gelegen bouten en draai deze strak. Ga zo om en om verder. Draai nu ook de laatste bout vast en je velg is juist gemonteerd. Dit doe je voor elke velg. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/tesla/model-3

De ET-waarde staat voor de afstand tussen het montagepunt en het centrum van de velg. De waarde die ET aangeeft is eigenlijk helemaal niet de waarde echter een afmeting. De ET-waarde of maat hangt af van de velg en niet de auto. wanneer je twee Tesla Model 3's ziet met diverse velgen kan het dus zijn dat ze allebei een andere ET-waarde hebben. De ET-waarde kan je simpel berekenen aan de hand van de volgende formule: B- (A/2)=. De A betekent de maat in millimeters van velg rand tot velg rand. De B voor het montagepunt tot de velg rand. Het montagepunt is de locatie waar je de velg vast zet met velgbouten. Is jouw Tesla Model 3 velg van rand tot rand (A) 20 en (B) 55 dan is de ET-waarde 45. Berekend met de formule 55-(20/2)= 45. Een ET-waarde van 45 is gebruikelijk echter er zijn wezenlijke afwijkingen mogelijk bij andere soorten velgen. Je kan dus niet zeggen dat een Tesla Model 3 een ET-waarde heeft van bijvoorbeeld 45, de velg zegt immers niks over de auto. Zolang jij content bent met jouw velgen dan doet de ET-waarde er niet veel toe, als leek is het dan ook meestal niet een belangrijke waarde. Mensen hechten meer waarde aan de doorsnede van een velg (en het aantal inch dan|dan) aan de ET-waarde.

De accu van een Tesla Model 3 is zoals een hele grote batterij. Bestaande uit meerdere 'cellen' zorgt de accu ervoor dat de auto stroom heeft en alle elektrische apparatuur werkt. De accu van de Tesla Model 3 kan zowel ontladen als opladen. Dit gaat als volgt in zijn werk: een cel die ontlaadt creëert stroom. Het zuur in de accu bindt zich met het materiaal aanwezig in de cel. De pasta van de plaat zorgt hiervoor, de ontstane binding is loodsulfaat bestaande uit vrijkomend water en elektrolyt. De vloeistof blijft tijdens dit proces op pijl maar het zuurgehalte vermindert. Dit merk je aan het verminderen van het soortelijk gewicht. Het soortelijk gewicht van het elektrolyt kan hierdoor gebruikt worden als meting voor de lading. De weging kan gedaan worden met een zuurweger om zo de staat van de accu te bepalen. Na langere tijd werkt de chemie niet meer goed, waardoor de accu niet meer goed oplaadt.

Tijdens het laden gebeurt het tegenovergestelde als bij het ontladen. Stroom wordt toegevoerd in een omgekeerde richting en er vindt een chemische reactie plaats. Loodsulfaat vormt met de platen zwavelzuur. Het water ontleed zich tot waterstof en zuurstof, een gevaarlijk mengsel, vandaar dat zeker tijdens het laden het van groot belang is geen vonken en vuur in de buurt van de accu te hebben. De stroom waarmee een accu zich laad komt van de dynamo van de auto, tijdens het rijden zal de accu van de Tesla Model 3 zich herladen, op andere momenten zal deze ontladen.


Handmatig schakelen is erg een hype (in Europa), maar de automaat begint steeds populairder te worden. De meeste mensen vinden handmatig schakelen leuker, het rijdt fijn en met een schakelbak heb je meer controle over de auto en het verbruik van brandstof. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een automaat minder zuinig van een handgeschakelde auto. De meeste mensen schakelen laat door, bij een te hoog toerental, verbruiken ze zo meer brandstof dan wanneer ze in een automaat rijden. Door steeds betere automaten neemt het verschil in brandstof de laatste jaren wel af. Naast dat mensen schakelen lekker vinden rijden en leuk vinden is een handgeschakelde Tesla Model 3 goedkoper dan een automatische versnelling. Dit komt doordat er in de productie wordt verwacht dat de meeste mensen in Europa een geschakelde auto willen. Er worden dus meer handgeschakelde auto's gemaakt wat de productiekosten voor de automatisch geschakelde auto's hoger maakt. Zelf schakelen in een Tesla Model 3, het is dus vooral leuk en lekker,echter in de file vinden veel mensen een automaat weer makkelijker rijden. Wat iemand als fijn en lekker bestempelt hangt natuurlijk af van zijn of haar persoonlijke smaak. De automatisering van de auto gaat vlug, de verwachting is dat er over een paar jaren alleen nog auto's op de weg zitten die zelf rijden. Misschien dat mensen daarom nog even willen genieten van het zelf schakelen voordat autorijden veranderd en ze achterover leunen kunnen leunen.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!