In album: Wheelpoint NL

Share album

Nissan Patrol Velgen https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/nissan/patrol/

Nieuwe of 2de hands velgen Nissan Patrol

Nieuwe of 2de hands velgen Nissan Patrol Wheelpoint NL
Je bent opzoek naar nieuwe velgen voor je leuke Nissan Patrol en vraag je je misschien af of je beter nieuwe of tweede hands velgen kunt kopen. Beide keuzes kenne zowel na als voordelen. We zetten ze beiden op een rij. Voordelen van nieuwe velgen: Misschien wel het belangrijkste voordeel van nieuwe velgen is dat ze in perfecte staat zijn op het moment van de aanschaf. Een ander groot voordeel is dat je fabrieksgarantie geniet op fabrieksfouten. De voordelen van tweede hands velgen: Een ander belangrijk voordeel van tweede hands velgen is dat ze minder kosten dan nieuwe velgen. Zeker als de velgen nog goed bruikbaar zijn kan het een slimme zet zijn om geld te besparen en toch mooie gloednieuwe velgen voor je Nissan Patrol aan te schaffen. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/nissan/patrol/ Enkele nadelen van nieuwe velgen: Er zit maar een groot nadeel aan nieuwe velgen kopen voor je Nissan Patrol, de prijs. Behalve de prijs zijn er geen nadelen te bedenken, de velg is nieuw, van geweldige kwaliteit en zal er op en geweldig uitzien. Nadelen tweede hands velgen: 2dehands velgen hebben sommige nadelen, de voornamste is misschien wel dat ze niet nieuw zijn. 2de hands velgen zien er vaak minder fraai uit, misschien is er schade te waar te nemen op de velg of is er verkleuring opgetreden. Wat ook een nadeel kan zijn dat je op een 2dehands velg meestal geen garantie hebt. Ben je aan het aarzelen tussen een spiksplinter nieuwe en 2dehands velgenset, dan is het vaak beter een gloednieuwe velg aan te schaffen. Buizinig je liever wat geld (vaak ten koste van de kwaliteit) dan is een 2de hands velg de verstandigere keuze.

Het wisselen van de velgen en banden van jouw Nissan Patrol, daar gaat uiteraard enige tijd in zitten, zeker als je enkel de banden vervangt kan dit een aardige klus zijn. Hier zijn vijf tips die je kunnen helpen deze klus te klaren. Vervang indien mogelijk alleen de velgen. Het vervangen van de velgen is geen grote klus, je krikt de Nissan Patrol op , schroeft de vijf bouten los en je kan eenvoudig de velg verwisselen. Heb je de luxe dat je spiksplinter nieuwe velgen ook banden hebben, hoef je alleen maar de velgen te vervangen, dit scheelt een hoop werk. Het verwisselen van banden is vaak een vrij moeilijke klus waar je ook enige kracht voor in je handen moet hebben. Het is gemakkelijk om de banden te vervangen met behulp van een machine: banden kun je met een bandenlepel van je velgen afhalen. De andere banden kun je met behulp van bandenwax, de bandenlepel, je knieën en stevig duwen om de velg leggen. Wat echter veel eenvoudiger gaat is hier een machine voor te gebruiken. Vrijwel elke garagebedrijf beschikt over een dergelijke machine welke met gemak banden van een velg afhaalt en om een velg heen legt. Vele handen maken licht werk. Je kunt maar natuurlijk in je eentje aan de slag om de banden en/of velgen te vervangen, waarom vraag je niet wat vrienden om je te helpen. Zelfs als je maar 1 bandenlepel hebt kan dit handig zijn. Iemand haalt de velg los, de ander de band en op dat moment kan iemand alweer de volgende velg loshalen. Heb je de beschikking over meer dan één vriend die je kan helpen dan kan nummer drie de banden om de velgen leggen. Zo klaar je razendsnel deze nare klus klaren. Voorzie je vrienden wel even van een biertje en help hen zodra zij hulp nodig hebben. Zo is het een win, win situatie voor iedereen. Wanneer je het niet vervelend vindt om er geld aan uit te geven, besteed het dan uit, rijd dan naar de dealer en laat ze daar de banden en/of velgen vervangen. Jij hoeft zelf helemaal niets te doen, enkel naar de garage rijden en even te wachten tot jouw Nissan Patrol klaar is. Andere velgen, andere banden, niets is makkelijker dan een ander deze klus te laten klaren. Neem je tijd: De laatste tip die we voor je hebben is: neem de tijd. Even snel je velgen of banden vervangen gaat vrijwel zeker mislukken tenzij je gebruik maakt van de bovengenoemde tips. Ga je zelf aan de slag zal het langer duren. Maak je niet druk en trek er een goede zaterdagmiddag voor uit. Bij voorkeur een met redelijk goed weer zodat je na elke velg even kan genieten van mooi weer en een versnapering. Ga je te snel aan de slag, is de kans dat iets mis gaat en je jezelf gaat ergeren vrij groot. Werk je geconcentreerd dan maakt het niet veel uit of je vijftien, twintig of dertig minuten langer bezig bent. Zet een fijn muziekje aan en houd het hoofd koel, voor je het weet ben je klaar zodra je plezierig en zonder tijdsdruk te werk kunt gaan.

Om je heen kijken tijdens het rijden is van belang om veilig te rijden. Om juist te handelen moet je weten wat er om je heen gebeurt. Bij het observeren van het verkeer horen kijktechnieken. Iedereen leert deze technieken om de wegen veilig te houden. We beschrijven een paar belangrijke kijktechnieken voor in een Nissan Patrol: Voordat je op het kruissing bent bekijk je de verkeerssituatie van het kruispunt. Dit doe je voordat je op het kruispunt zelf staat, door van te voren te kijken weet je precies wat je moet doen als je straks aan de beurt bent op het kruissing. Controleer wie er voorrang heeft op het kruispunt, vervolgens kijk je in je buitenspiegel en buitenspiegel. Ga je rechtsaf, kijk dan over je schouder aan de rechterkant en doe je knipperlichten aan. Is de weg vrij, kun je de bocht maken. Voor links afslaan gelden dezelfde regels, alleen kijk je dan over je linkerschouder. Ook bij rotondes gelden kijktechnieken voor Nissan Patrol. Op een rotonde ga je met de klok mee, de auto´s die op de rotonde rijden hebben voorrang in vrijwel alle landen waaronder Nederland. Houd hier dan ook rekening mee als je een rotonde wilt betreden.

Soms komt het voor dat je de olie moet vervangen. Meestal gebeurt dit bij een dealer maar je kan dit ook zelf doen. Wil jij de olie verwisselen dan moet je onder de auto kunnen komen. Een schacht of brug is uiteraard het gemakkelijkst maar als je de auto op kan krikken kan je waarschijnlijk ook wel bij het oliereservoir. Zodra je het reservoir gevonden hebt zet je een bak onder het aftappunt en draai je de aftapschroef los met de juiste sleutel. De olie zal nu uit het reservoir in de bak lopen. Na even wachten zal alle olie eruit zijn. Plaats nu de aftapschroef terug en zorg dat deze zo vast zit dat de schroef niet los kan trillen. Draai echter ook niet te stevig vast dit kan je de schroefdraad beschadigen. De schroef zo vast te zitten dat je hem met de hand dichtdraait en dan met een hulpstuk nog een halve slag extra dichtdraait. Zodra je klaar bent haal je de oude olie onder de auto vandaan en haal je de auto van de brug of krikken. In het geval dat je gebruik maakt van een schacht kan je de auto laten staan. Vul nu vanuit de motorkap het reservoir met nieuwe olie. Houd er rekening mee dat je dit doet terwijl de auto een koude motor heeft.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!